Simba Experience - Afrikan matkat

Simba logo

Usein kysyttyä

Oletteko vakuuden asettanut valmismatka toimisto?

Kyllä olemme, tunnuksemme on 9099/09/Mj

Koska on hyvä matkustaa?

Itä-Afrikassa sadeaika on pääosin toukokuussa, tämä on oikestaan ainut aika kun ei kannata matkustaa. Silloin vettä tulee paljon ja sataa pitkiä jaksoja kerrallaan. Marraskuussa on niin sanotut pikkusateet, mutta ne tuovat mukanaan lähinnä vehreyttä, eivätkä sellaisenaan juuri rajoita matkailua. Vuodenajat ovat toisinpäin kuin Suomessa, eli talvikuukausina Itä-Afrikassa riittää lämpöä.

Koska teillä on lähtöpäiviä?

Meillä on ennalta määrättyjä lähtöpäiviä vain ryhmämatkoille ja joillekkin aktiivilomille, muuten pyrimme järjestämään matkoja silloin kuin asiakkaat niitä haluavat. Ainoat rajoitukset ovat täydet lennot ja majapaikat, jos haluaa matkustaa sesongin aikana on paras olla ajoissa liikkeellä.

Koska on eläimiä?

Kuuluisa eläindokumenteistakin tuttu migraatio, eli eläinten suurvaellus alkaa heinäkuussa kun toista miljoonaa gnu-antilooppia seeprat ja gasellit seuranaan vyöryvät Tansaniasta Mara joen yli Keniaan Masai Maraan. Ravinnosta riippuen viipyvät lokakuulle asti ja palaavat sitten Tansaaniaan.

Petoeläimet, norsut, sarvikuonot, kirahvit, puhvelit jne. eivät vaihda maisemaa, eivätkä kaikki gnuut, seeprat ja gasellitkaan vaan kyse on lähinnä tuosta pääjoukosta.

Vastaus on siis että aina on eläimiä, mutta jos haluaa nähdä tuon luonnon spektaakkelin, täytyy tulla mainitsemallani aikavälillä.

Miten järjestätte opastuksen?

Käymme asiakkaidemme kanssa läpi heidän tarpeensa ja järjestämme opastuksen sen mukaan. Safarihenkilökuntamme on työhönsä koulutettuja ja heillä on kotikenttäetu, joten he ovat ehdottomasti paras valinta mikäli pärjäät englannilla. Meillä on myös 24 tunnin suomenkielinen puhelinpäivystys josta on saatavissa tarvittaessa apua. Jokaisen päivän päätteeksi saamme raportin kentältä safarin sujumisesta, eli valvomme asiakkaiden hyvinvointia jatkuvasti.

Rokotukset?

Rokotukset kannattaa aina tarkistuttaa paikallisessa terveyskeskuksessa, josta löytyy myös suositukset kuhunkin kohdemaahan.

Malarialääkitys?

Suosittelen lääkityksen käyttöä, Malarone on yleisin käytetty lääke. Konsultoi lääkäriäsi. Kaikki lääkkeet eivät sovi sukelluksen kanssa yhteen.

Maksutavat?

Tilinsiirto, pankkikortti ja luottokortti

Onko Kenia turvallinen maa matkustaa?

On, olemme huomanneet että maasta kokemattomien on mahdoton annettujen tietojen perusteella hahmottaa kokonaistilannetta. Kenia on iso maa ja turvallisuus vaihtelee alueittain. Pohjoisempia rajaseutuja tulee välttää. Jokaisessa suurkaupungissa on omat vaaransa niin myös Keniassakin. Mutta osaavassa ja asiantuntevassa seurassa riskit ovat rajattuja.